Har producerat marmelader i flere dagar nu och först ut blev rabarbermarmelad med smak av rödvin och lagerblad passar bra till ostbricka och sedan en fransk rabarbermarmelad med äkta smör i som i mitt tycke blev supergod , mild trots den sura rabarbern, passar bra tll croissanter och rostat bröd till frukosten .
En rabarberchutney kan man med fördel servera till kött , fågel och lamm och varför inte som avslutning på en middag tillsammans med ett dessert ost spett !
Dessertspett med 3 ostar/ 4 portioner
100g haloumiost
100g mozzarellaost
50 g hårdost tex, greve, emmenthaler
12 blå vindruvor
8 rädisor
8 gröna oliver
1 msk olja
1 tsk hel kummin
1. skär de olika ostarna i 1x1 cm bitar,skölj rädisor och vindruvor.
trä upp växelvist på 4 grillspett
2.blanda olja och kummin i en skål,pensla spetten med oljan
Grilla spetten ca. 2 min /sida
3.Servera spetten nygrillade med rabarberchutney och ett gott kex.
Det blev ochså en omgång rödlöksmarmelad som passar som tillbehör till kött,fågel och lamm och även till ostbricka,men nästa sats ska jag sätta lite sambal oelek i för lite mera hetta.....sedan även fikon-valnöt-portvins marmelad, päron-saffran-valnöt och en efterräts rababarbermarmelad med smak av äkta bourbon vaniljstång ...supergod till glass :)
Nu är etiketterna och favoritburkarna nästan slut , så även bären i frysen ...nu blir det trädgård skötsel och förberedelser inför midsommaren, en liten andningspaus :) njut av sommaren och låt kreativiteten blomstra :)
Rabarbermarmelad med smaka av rödvin & lagerblad
Fikon-valnöt-portvins marmelad
Rödlöks marmelad
Päron-saffran-valnöts marmelad
Fransk Rabarbermarmelad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar