måndag 16 juni 2014

Marmelader...

Har  producerat marmelader i flere dagar nu och först ut blev  rabarbermarmelad med smak av rödvin och lagerblad passar bra till ostbricka  och sedan en fransk rabarbermarmelad  med äkta smör i som i mitt tycke blev supergod , mild trots den sura rabarbern, passar bra tll croissanter och rostat bröd till frukosten .
En rabarberchutney kan man med fördel servera till kött , fågel och lamm och varför inte som avslutning på en middag tillsammans med ett dessert ost spett !

Dessertspett med 3 ostar/ 4 portioner
100g haloumiost
100g mozzarellaost
50 g hårdost tex, greve, emmenthaler
12 blå vindruvor
8 rädisor
8 gröna oliver
1 msk olja
1 tsk hel kummin

1. skär de olika ostarna i 1x1 cm bitar,skölj rädisor och vindruvor.
trä upp växelvist på 4 grillspett
2.blanda olja och kummin i en skål,pensla spetten med oljan
Grilla spetten ca. 2 min /sida
3.Servera spetten nygrillade med rabarberchutney och ett gott kex.


Det blev ochså en omgång rödlöksmarmelad som passar som tillbehör till kött,fågel och lamm och även till ostbricka,men nästa sats ska jag sätta lite sambal oelek i  för lite mera hetta.....sedan även fikon-valnöt-portvins marmelad, päron-saffran-valnöt och en efterräts rababarbermarmelad med smak av äkta bourbon vaniljstång ...supergod till glass :)
Nu är etiketterna och favoritburkarna nästan slut , så även bären i frysen ...nu blir det trädgård skötsel  och förberedelser inför midsommaren, en liten andningspaus :) njut av sommaren och låt kreativiteten blomstra :)




            Rabarbermarmelad med smaka av rödvin & lagerblad
                                                             
                                 Fikon-valnöt-portvins marmelad
                                 Rödlöks marmelad


                                   Päron-saffran-valnöts marmelad
                          Fransk Rabarbermarmelad

Inga kommentarer: