Nåå man får gilla läget och göra det lilla man kan :)
Pausar ännu med mamremladkokandet, borde hitta ett annat utrymme att producera i, men förutsatt att fysiken blir i skick!!
På sin höjd blir det att "freelansa" då sjukskrivningen är över.
Men tills dess njuter jag av höstens fina skiftningar i naturen :)
Lingonparfait
1 dl.socker
4 äggulor
1 tsk vaniljsocker
1 dl.rårörda lingon
4 äggulor
1 tsk vaniljsocker
1 dl.rårörda lingon
1 näve frysta lingon
3 dl. vispgrädde
ca.15 pepparkakor
25 g.smör
3 dl. vispgrädde
ca.15 pepparkakor
25 g.smör
lingonbladskvistar och lingon till dekoration
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner rårörda lingon och en halv näve lingon. Vispa grädden lätt och blanda med luftiga tag ner i äggvispet. Skölj en form och häll i smeten. Ställ formen i frysen ca 1 tim. Mixa pepparkakor och smör. Ta ut parfaiten och lägg ett lager pepparkakssmul överst på parfaiten. Låt sedan frysa ca 3-4 tim. Skölj formen under rinnande vatten så att parfaiten släpper och stjälp upp den på ett fat. Garnera med lingon och lingonbladskvistar.
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner rårörda lingon och en halv näve lingon. Vispa grädden lätt och blanda med luftiga tag ner i äggvispet. Skölj en form och häll i smeten. Ställ formen i frysen ca 1 tim. Mixa pepparkakor och smör. Ta ut parfaiten och lägg ett lager pepparkakssmul överst på parfaiten. Låt sedan frysa ca 3-4 tim. Skölj formen under rinnande vatten så att parfaiten släpper och stjälp upp den på ett fat. Garnera med lingon och lingonbladskvistar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar