torsdag 26 januari 2017




Bassine a confiture,-en fransk kopparsyltgryta 
MarmeladKompaniet är ett mikroföretag som producerar delikatess  marmelader och sylter i liten skala !
Max 3kg bär eller frukt utgör basen då det produceras i marmeladköket !
För att få en så hållbar marmelad som möjligt använder jag vanligt socker eller råsocker  som konserveringsmedel , samt sterilisering och pastörisering!
Inga tillsatser eller essenser används utan enbart äkta råvaror!
Med småskaligt Mathantverk  menas att man plockar, rensar och kokar marmelad av de bästa råvaror , främst från den  egna  eller andras trädgårdar, och  bär från skogen i närheten !
För att förlänga säsongen användes även tex. citrusfrukter och torkade  fikon , kryddor från  sydligare breddgrader!
I dagens läge reser vi ju och får influenser från världens alla hörn , så det är särkilt trevligt att kunna göra blodapelsin marmelad  nu under vinterhalvåret då det finns tillgång till den sicilianska blodapelsinen som innehåller stora mängder anthocyanin.(finns rikligt i blåbär ,rödbeta m.m)
Eftersom marmeladerna är handgjorda från början tillslut  så är ju även priset an aning högre än den industritillverkade , där maskinerna gör en stor del av jobbet!
Min filosofi är att från början tillslut producera delikatessprodukter med fokus på kvalite,smak,färg och form!
det skall var ett nöje att se ,smaka och köpa en marmeladburk från MarmeladKompaniet!
Ifall du vill ta kontakt  mejla gärna på epostaddressen :
catarinaekblom@hotmail.com eller +3580503001077 !




Inga kommentarer: